veiligheid in brazilië

Veiligheid in Brazilië is niet zon groot probleem als het vaak in de media wordt gedaan voorkomen. Veel toeristen komen naar Brazilië zonder het doel om specifiek naar Brazilië te gaan om een soort avontuur te beleven of om het echte Brazilië te zien. Meestal wordt de reputatie van Brazilië overdreven in zowel de media als door het grote publiek, vooral als het gaat om veiligheid en criminaliteit in Brazilië. Hoewel bepaalde regios van Brazilië inderdaad zeer hoge misdaadcijfers hebben, zou u over het algemeen, als u goede reisadviezen voor Brazilië opvolgt, niet veel meer problemen met persoonlijke veiligheid in Brazilië moeten hebben dan op veel andere toeristische bestemmingen.

Er zijn enkele veiligheidsfactoren in Brazilië die buitenlanders over het algemeen over het hoofd zien - bijvoorbeeld, hoewel Brazilië een goed ontwikkeld openbaar vervoersysteem heeft, zou de veiligheid van bussen en treinen in Brazilië een probleem zijn, omdat sommige mensen deze gebruiken om van de ene bestemming naar de andere te reizen in plaats van met de bus of trein te pendelen. Andere problemen zijn diefstal op openbaar vervoer voertuigen, zoals taxis, dus wees voorzichtig als u van plan bent om te reizen met uw bezittingen in een taxi. Diefstal van eigendommen in Brazilië is ook een grote zorg, met name van expats - als u wat contant geld in het buitenland hebt en van plan bent om het in Brazilië te bewaren, is het altijd een goed idee om wat contant geld bij u te hebben om verlies te voorkomen.

Wanneer u advies inwint over de veiligheid in Brazilië voor uw reis door Brazilië, is het altijd een goed idee om uw reisleider te vragen of hij zakkenrollerij een probleem vindt in een bepaalde stad. Sommige Brazilianen vinden zakkenrollen aanstootgevend en een ernstig misdrijf. Houd er ook rekening mee dat zakkenrollerij niet ongewoon is in bussen en gebruikelijk is op grote bus- en treinstations in de meeste steden in Brazilië. Als u toevallig in een bus of trein zit en u ziet een zakkenroller, voel u dan niet verplicht om hem geld te geven - de beste manier om een zakkenroller te stoppen is door hem te vragen voor zijn goederen te betalen met een plastic kaart.